به گزارش خبرنگار ایلنا، قاسم زمانی با بیان اینکه پایش کارگران ساختمانی از آخر سال ۱۴۰۱ به اجرا درآمد، گفت: با شروع سیستم یکپارچگی شاهد بروز مشکلات جدیدی برای کارگران ساختمانی هستیم و این موضوع باعث ایجاد اجحاف در حق کارگران در بازرسیهای بیمهای شده و سرگردانی آنها را در پی داشته است.
این فعال کارگری با بیان اینکه در حال حاضر چند هزار کارگر ساختمانی در بحث پایش کار در صنعت ساختمان بلاتکلیف شدهاند، اظهار داشت: این کارگران در استان و مرکز استان هر وقت به تامین اجتماعی مراجعه میکنند پاسخ صریحی دریافت نمیکنند و به تهران حواله میشوند.
وی افزود: عاقلانه نیست که این سیستم از مرکز کشور یعنی خود سازمان تامین اجتماعی اداره و کنترل بشود و حتی اداره کل مرکزی استان امکان تصمیم گیری در پایش کارگران ساختمانی را ندارند.
زمانی درباره سایر مشکلات کارگران ساختمانی اظهار داشت: کارگران ساختمانی ماهیت کارشان «فصلی» است اما تامین اجتماعی استان آذربایجان شرقی به این موضوع توجه ندارد و به دلایل مختلف موجب قطع بیمه کارگران ساختمانی میشود.
زمانی با بیان اینکه ادامه روند متوقف شدن بیمه کارگران ساختمانی لطمات جبران ناپذیری را به کارگران ساختمانی وارد میکند، افزود: ماموران باید متوجه باشند که کار ساختمانی مقطعی و فصلی است نه دائمی. کارگر ساختمانیها در طول عمرش برای ساخت و تکمیل صدها ساختمان، خانه به دوش است. با این حال با یک تلفن بیمهاش را قطع میکنند.
دبیر هیأت مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی تبریز از محدودیت در اختصاص سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی انتقاد کرد و گفت: از سال ۱۳۹۵ هیچ سهمیهای برای این قشر ضعیف ازطرف دولت اختصاص نشده و چند هزار نفر در مرکز استان و شهرستانها در نوبت هستند که این امر موجب یاس ناامیدی این قشر زحمتکش شده است.
زمانی با بیان اینکه اگرچه اصلاحیهی ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی بعد از سالها تعیین تکلیف شد، اما نگرانیهایی از جانب برخی از فعالان کارگری همچنان مطرح است، افزود: بعد از تصویب ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی از سوی مجلس تاکنون هیچ سهمیهای به کارگران ساختمانی اختصاص داده نشده است با این حال همچنان روند پیگیری کارگران ساختمانی متقاضی بیمه ادامه دارد و دفاتر انجمن صنفی کارگران ساختمانی تبریز و حومه و سایر شهرستانها امکان پاسخگویی به مراجعهکنندگان را ندارند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر کارگران ساختمانی که در سامانه بیمهای ثبت نام کردهاند منتظر بیمه شدن هستند. بیتوجهی به مطالبات کارگران ساختمانی آنها را نگران کرده است. مسئولان سازمان تامین اجتماعی و در راس آن وزارت کار باید برای احیای سهمیه بیمه کارگران ساختمانی چاره بیاندیشند. از نمایندگان مجلس هم درخواست داریم به مشکلات بیمهای کارگران ساختمانی رسیدگی کنند.
انتهای پیام/