رسانۀ تخصصی منابع انسانی ایران

گفتگو با دکتر سعید پاکدل متخصص تحلیل داده‌های منابع انسانی

قبلی
بعدی
اچ‌آر مدیا

اچ‌آر مدیا

رسانه تخصصی منابع انسانی ایران
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
این مطلب از «» بازنشر شده است.
حسن صادقی گفت: اینکه کارگر در انتخاب شغل آزاد باشد و شغل و درآمدی آبرومند را برخوردار شود، از مطالبی بود که مکررا از سوی مردم، انقلابیون و مسئولان آن زمان شنیده می‌شد.

دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است

به گزارش خبرنگار ایلنا، ششمین مراسم بزرگداشت دهه فجر در دانشگاه علمی و کاربردی خانه کارگر به همت این تشکل با حضور فعالان کارگری و اعضاء و جمعی از خانواده‌های ایشان برگزار شد. در این مراسم که ابتدا با برگزاری مسابقات قرآنی و سایر برنامه‌های مفرح همراه بود، جمعی از چهره‌های تشکیلات خانه کارگر در ارتباط با مسائل صنفی و کارگری اظهارنظر کردند. 

حسن صادقی (معاون دبیرکل خانه کارگر و رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این مراسم ضمن تبریک ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: بحث خدمت و دستگیری از فقرا و مستضعفان از شعارهای اصلی و کلیدی انقلاب اسلامی بود که در کنار رعایت حقوق کارگران بسیار مطرح می‌شد. اینکه کارگر در انتخاب شغل آزاد باشد و شغل و درآمدی آبرومند را برخوردار شود، از مطالبی بود که مکررا از سوی مردم، انقلابیون و مسئولان آن زمان شنیده می‌شد. اینکه این شعارها محقق شده باشد، خود یک سوال است که قطعا پاسخ آن چندان مثبت نیست و ما هنوز نتوانستیم در مسائل جامعه کارگری شعارهای انقلاب را محقق کرده و مسائل رفاهی استاندارد قانون اساسی را برای این گروه از شاغلان جامعه فراهم کنیم؛ البته این به آن معنا نیست که نظام عامدانه قصد آن را داشته باشد تا چنین امکاناتی محقق نشده و شعارها عملی نشود، بلکه شرایط سختی که در پیش پای انقلاب قرار گرفت، تحقق این شعارها و هدفگذاری‌ها را ناکام گذاشت. بخشی از این ناکامی‌ها نیز به این برمی‌گردد که ما نتوانستیم از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های درون این جامعه به نفع تولید ثروت و توزیع این ثروت در میان طبقات محروم بکار بگیریم. 

وی ادامه داد: اینکه مرحوم امام (ره) فرمودند یک موی شما کوخ نشینان به یک عمر زندگی با کاخ نشینان عوض نمی‌کنم، یک شعار نبود بلکه یک ایده محوری در انقلاب بود که به دلیل مدیریت‌های غلط و تسلط یک طبقه مرفه جدید پس از انقلاب، وزن و اهمیت اجتماعی گروه‌های اجتماعی مستضعف و فرودست در سطوح مختلف تضعیف شد. امام خمینی فرمودند که مسئولین باید در خدمت محرومین باشند، اما امروز محرومین نمی‌توانند به راحتی با مسئولین ذی‌ربط در مشکلات خود بپرسند. مردم این طبقه از جامعه اکنون نمی‌توانند بپرسند که چرا از سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ حدود ۲۵ درصد باقی‌مانده معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان وصول نشده و وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی نمی‌تواند آن را پیگیری کند؟ ما معتقدیم چنین وضعیتی با رویکردها و شعارهای ابتدای انقلاب فاصله زیادی دارد. ما انقلاب کردیم که این مباحث مطرح نباشد که ما اصلا بپرسیم چرا متناسب‌سازی انجام نمی‌شود و چرا حق عائله مندی ما کارگران باید تا این حد با حق عائله مندی خانواده دولت متفاوت باشد؟ 

صادقی با بیان اینکه انقلاب در همه عرصه‌ها توفیقاتی داشته است، اظهار کرد: اینکه بگوییم این توفیق در همه عرصه‌ها بوده است اشتباه خواهد بود. شاید در برخی مسائل در منطقه حرف اول را بزنیم و در برخی حوزه‌ها ادعای جهانی داشته باشیم اما در محورها و اضلاع دیگری مانند دفاع از محرومان و تامین درمان و آموزش رایگان و امورات رفاهی و کرامت بازنشستگان و کارگران با مولفه‌های انقلاب فاصله داریم. این شکاف‌ها باید پر شود و فرصت دهه فجر زمان مطرح کردن این شکاف‌های به وجود آمده با آرمان‌ها است. ما در حوزه خدمت‌رسانی به مردم و اقتصاد قطعا ضعیف عمل کرده و با مسیر و رویکرد انقلاب فاصله داشتیم و این را باید در دهه‌های فجر متذکر شویم تا روزی فرا برسد که در حوزه خدمت به کارگران و محرومان مانند حوزه نظامی و امنیتی به خود ببالیم. 

در ادامه این مراسم محمدصادق محسنی کبیر (مدیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر) با اشاره به مسائل و چالش‌های جامعه کارگری در سال جاری، بیان کرد: از ابتدای سال با تدبیر دولت در جهت حذف ارز ترجیحی شوکی به فضای اقتصادی وارد شد که به افزایش تورم انجامید. گفته شد ارز ۴۲۰۰ تومانی یک رانت است و باید منابع تامین آن را مستقیم به مردم بدهیم تا استفاده کنند اما با حذف آن به سایر مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی افزوده شد. صحبت ما این است که مطرح کردن این مشکلات و تقاضای حل آن برای جامعه کار و زحمت دقیقا در همین ایام دهه فجر انقلاب است. 

وی افزود: برخی تصور می‌کنند که شرایط اقتصادی پیش از انقلاب اسلامی بهتر بوده اما آمارهای مراجع اقتصادی جهانی مثل بانک جهانی و صندوق بین المللی پول نشان می‌دهد که شرایط اقتصادی در آستانه وقوع انقلاب نیز بسیار ناگوار بوده و مردم ناراضی بودند. یکی از دلایل بروز انقلاب نیز ابعاد مختلف مشکلات اقتصادی بوده است. جامعه انقلاب کرد تا اتفاقاتی بیفتد. اما وقتی جامعه می‌بیند پس از انقلاب بین انواع شاغلین و انواع بازنشستگان دولتی و غیردولتی تبعیض‌های قابل توجهی صورت می‌گیرد، این سوال در ذهن جامعه کارگری ایجاد می‌شود که چرا وقتی زمان جنگ و مشکلات با اینکه در تمام صحنه‌ها حضور پیدا کردیم اما اکنون در زمان دریافت حقوق و مزایا در انتهای صف قرار داشته و به ما توجهی نمی‌شود؟ 

محسنی کبیر با بیان اینکه «جای طرح این مطالبات دقیقا در همین ایام پیروزی انقلاب است» تاکید کرد: ما این مطالب را در ایام پیروزی انقلاب اسلامی به‌منظور تضعیف نظام و انقلاب مطرح نمی‌کنیم بلکه برای یادآوری آرمان‌ها و تحکیم نظام و انقلاب این تذکرات را طرح می‌کنیم. 

مدیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر تصریح کرد: خانه کارگر برای دفاع و صیانت از حقوق و منافع کارگران تاسیس شده و خانه جامعه کارگری محسوب می‌شود و تقویت آن به سود خود کارگران است. خانه کارگر فضای انجام خدمات، مراسم‌ها و حتی اعتراضاتی را فراهم می‌کند که البته با نقطه مطلوب فاصله دارد، اما قصد حرکت به سمت آن نقطه را دارد و جامعه کارگری را دعوت می‌کند که از خدمات این مجموعه استفاده کند. 

وی اضافه کرد: ما با اجتماعات، همایش‌ها، مصاحبه‌ها با رسانه‌ها و فعالیت خبری، در جهت هدایت تصمیمات مسئولان و جلب توجه کلیت جامعه به مسائل جامعه کارگری حرکت می‌کنیم. اما در مقابل یکسری از حامیان نظام سرمایه‌داری در همین کشور با تبلیغاتی تلاش دارند که ما را از اهداف خود دور کنند. برای مثال برخی این را رایج کردند که «فعالیت سیاسی» امری خطرناک و ممنوعه است اما در واقع جامعه کارگری از کنش سیاسی ترسانده شده تا باوجود سهم بیش از ۵۰ درصدی از جمعیت کشور، در مجلس نماینده‌ای نداشته باشد. این جریان خزنده باعث شده تا این تصور غلط ایجاد شود که «مناصب و پست‌ها از قبل انتخاب شدند و مردم در فضای انتخاب وکلا و مسئولان‌شان نقشی ندارند». در واقع همین تصور است که فضا را برای نیروهای دیگر به جز نیروهای جامعه کارگری باز گذاشته است. 

محسنی کبیر تاکید کرد: برای سال‌ها جامعه نزدیک به ۵۰ میلیونی کارگر کشور تنها ۲ یا ۳ نماینده در مجلس داشته است و همین باعث شده تا بسیاری از تصمیمات و اقدامات به سمت دیگری گرایش پیدا کند. اینکه جامعه پزشکی، وکلا، اساتید دانشگاه و نیروهای اداری و نظامی کشور برای مطالبات‌شان نیاز به حضور خیابانی پی در پی ندارند به این علت است که هرکدام از این اقشار به تعداد زیادی کرسی و صندلی در مجلس شورای اسلامی دارند اما جامعه کارگری به دلیل رواج خرده باورها و ذهنیت‌های غلط از این مسئله جا مانده است. عرصه حضور اجتماعی البته محدود به مجلس و انتخابات نیست و ما باید با حضور اجتماعی خود و مشارکت در امور تصمیمات را به سمت احقاق حق کارگران سوق دهیم و از این نترسیم که با ادعای ترسناک بودن فعالیت و مطالبه سیاسی، ما را از مشارکت اجتماعی بازدارند. 

مدیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر با اشاره به نتایج‌عدم حضور جامعه کارگری در مراجع تصمیم‌گیر گفت: در همین بودجه‌ای که به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است، یک ریال برای سال ۱۴۰۲ از سوی دولت برای تسویه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی ردیف اختصاص نیافته است. دولت بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است اما یک ریال برای تحقق آن در بودجه نوشته نشده. نه تنها سهم ۳ درصد دولت سال‌ها پرداخته نشده بلکه از صندوق برداشت هم شده است و این اتفاقات به دلیل‌عدم قدرت ما و فقدان نیرو در تصمیم‌گیران است. 

پرویز نصیری (معاون امور اعضاء و امور استان‌های خانه کارگر) در ادامه این مراسم با اشاره به فعالیت‌های خانه کارگر در زمینه خدمات آموزشی و رفاهی به اعضای خانه کارگر اظهار کرد: توزیع کالای ارزان قیمت در دفاتر خانه کارگر از جمله در دفتر تهران و همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف از برنامه‌های همه‌ساله خانه کارگر است که امسال نیز انجام شده و ادامه دارد. 

وی با اشاره به نقدهای موجود به وضعیت سازمان تامین اجتماعی گفت: سازمان تامین اجتماعی از حق بیمه کارگران تشکیل شده و متعلق به جامعه کارگری است و باید خدمات درمانی و مستمری و بیمه‌ای را با کیفیت به بیمه شدگان و بازنشستگان ارائه دهد. قانون تامین اجتماعی سازمان را موظف به ارائه خدمات کرده اما متاسفانه هنوز هم در برخی مراکز ما با ضعف در ارائه خدمات سازمان به ویژه در بخش درمان مواجه هستیم. 

نصیری با بیان اینکه بخشی از مشکلات ما بخاطر تصمیمات دولت است، گفت: دولت باید تعهدات خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند. تا انتهای امسال بدهی سازمان به تامین اجتماعی ۵۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد شد و این رقم روز به روز اضافه می‌شود و ممکن است از سال دیگر این میزان به نزدیک ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی برسد. این درحالی است که در بودجه امسال نیز دولت یک ریال برای صندوق سازمان تامین اجتماعی اختصاص نداده است. ما با وجود پیگیری این مسئله در کمیسیون تلفیق مجلس، هنوز در این رابطه نتیجه‌ای نگرفتیم و موضوع آن باید به صحن علنی مجلس کشیده شود.

وی درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان گفت: متاسفانه امسال نیز با شرکت آتیه سازان حافظ قرارداد بیمه تکمیلی بسته شد و این درحالی است که این امکان وجود داشت که امسال قرارداد با شرکت دیگری بسته شود و شرکت فعلی در سال‌های گذشته خدمات خوبی ارائه نداده است. نه تنها بازنشستگان که خود بیمه مرکزی نیز با آتیه سازان حافظ مسئله دارد و قرارداد با این شرکت نباید تمدید می‌شد. از آنجا که خدمات بیمه‌ای فعلی مطلوب نیست ما درحال مذاکره با بیمه‌های تجاری برای انجام خدمات بیمه عمر و پس‌انداز هستیم تا بتوانیم در کنار آنچه از سازمان تامین اجتماعی داریم، اندوخته‌ای نیز برای بازنشستگان داشته باشیم.

انتهای پیام/

در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید

یادداشت

در مراسم بزرگداشت دهه فجر خانه کارگر مطرح شد:
دهه فجر زمان مطرح کردن آرمان‌های انقلاب در رابطه با جامعه کار و زحمتکشان است
در «اچ.آر مدیا» بخوانید
www.iranhrmedia.com