تعدادی مهارت وجود دارد که کارفرمایان بدون توجه به موقعیت شغلی، در متقاضیان شغلی جستوجو میکنند و داشتن این مهارتها میتواند افراد را برای متخصصان منابع انسانی، جذابتر نماید.
برجسته کردن این مهارتها بر روی رزومه یا در نامه آغازین به کارفرمایان این امکان را میدهد تا آنچه که شما میتوانید برای سازمان ارائه دهید را به سرعت ملاحظه کنند. اگرچه هر صنعت و شغل مهارتهای خاص خود را دارد، اما شایستگیهای محوری وجود دارد که در بین همه مشاغل مشترک هستند. این مهارتها به عنوان مهارتهای کلیدی استخدامی در نظر گرفته میشوند و برای تبدیل شدن به یک کارمند مؤثر ضروری هستند.
در ادامه 11 مهارتی که مدیران جذب و استخدام در متقاضیان شغلی جستوجو میکنند، شرح داده شده است:
1. مهارتهای ارتباطی
مهارتهای ارتباطی تقریباً در هر شغلی مورد نیاز است. کارفرمایان تمایل دارند تیمی متشکل از اعضایی داشته باشند که بتواند با موفقیت، آنچه از آنها خواسته میشود را تفسیر کنند و همچنین به طور مؤثر با دیگران ارتباط برقرار کنند. مهارتهای ارتباطی رایجی که باید در رزومه خود بگنجانید شامل نوشتن، صحبت کردن، گوش دادن و مذاکره است.
2. مهارتهای رهبری
یکی از مهارتهای نرمی است که بسیاری از کارفرمایان در متقاضیان شغلی در پی آنند و میتواند در تمام سطوح شغلی مفید باشد. از مدیریت یک تیم گرفته تا مشارکت در یک پروژه در نقش رهبر، مهارتهای رهبری به شما کمک میکند تا دیگران را تشویق کرده و اطمینان حاصل کنید که وظایف بهسرعت انجام میشوند. مهارتهای رهبری مشترکی که میتوانید در رزومه خود درج کنید شامل توانایی گوش دادن فعال، قابل اعتماد بودن، توانایی ارائه و دریافت بازخورد و صبر و حوصله داشتن است.
3. مهارتهای کار تیمی
دارایی مهمی برای هر کارمندی است که بخشی از یک سازمان است یا با افراد دیگر به صورت روزانه کار میکند. صرف نظر از عنوان شغلی یا صنعت، بسیاری از کارفرمایان هنگام بررسی متقاضیان برای یک موقعیت شغلی، مهارتهای کار گروهی را ضروری میدانند. نمونههایی از مهارتهای کار گروهی که باید برجسته شوند عبارتند از: همکاری، صداقت، ارتباطات و مسئولیت-پذیری.
4. مهارتهای بین فردی
مهارتهایی هستند که به شما این امکان را میدهند تا با دیگران تعامل داشته باشید و به خوبی با آنها کار کنید. حتی اگر شغلی ندارید که به واسطه آن مجبور باشید به طور مستقیم با مشتریان ارتباط برقرار کنید، باز هم احتمالاً باید با همکاران و مدیران کار کنید؛ در نتیجه برخورداری از مهارتهای بین فردی بسیار حائز اهمیت است. این مهارتها شما را قادر میسازد روابط برقرار کنید، ارتباط مؤثر شکل دهید و موقعیتها را به شیوهای مناسب مدیریت کنید. انگیزه، انعطافپذیری و همدلی از جمله مهارتهایی است که کارفرمایان در متقاضیان شغلی جستوجو و بررسی میکنند.
5. مهارتهای یادگیری
مهارتهایی هستند که شما را قادر میسازند چیزهای جدید یاد بگیرید و با موقعیتهای جدید در محیط کار سازگار شوید. این مهارت به ویژه با توجه به تغییراتی که در محیط کار رخ میدهد و نیاز کارفرمایان به رقابت در بازار از طریق اجرای طرحهای جدید بسیار حائز اهمیت است. داشتن مهارتهای یادگیری و سازگاری خوب میتواند شما را از سایر متقاضیان شغلی متمایز کند و تمایل شما را برای یادگیری و تغییر در مواقع لزوم به کارفرمایان نشان دهد. نمونههایی از مهارتهای یادگیری شامل همکاری، ارتباط و تفکر انتقادی است.
6. مهارتهای خود مدیریتی
مهارتهایی هستند که به شما این امکان را میدهد زمان خود را مدیریت کنید و تا حد امکان در محل کار کارآمد باشید. این مهارتها به شما این اطمینان را میدهد که وظایف را به طور موثر اولویتبندی کرده، بر رشد حرفهای خود تمرکز کنید و به کل سازمان خود کمک کنید. مهارتهای خود مدیریتی خوبی که میتوانید در رزومه خود مطرح کنید شامل مدیریت زمان، سازماندهی و انگیزه شخصی است.
7. مهارتهای سازمانی
برای بهرهوری، مدیریت زمان و دستیابی به هدف کارمند ضروری است. این مهارتها در هر موقعیت حرفهای سودمند بوده و بسیار مورد توجه کارفرمایان قرار میگیرند. مهارتهای سازمانی که اهمیت ویژهای دارند شامل برنامهریزی، تفکر انتقادی، توجه به جزئیات و مدیریت تعارض است.
8. مهارتهای کامپیوتری
تقریباً هر شغلی نیاز به استفاده از رایانه دارد. بسیاری از مشاغل به دانش عمیقتری از رایانه نیاز دارند، بنابراین گنجاندن این مجموعه مهارت در رزومه کاری شما ضروری است تا به کارفرمایان نشان دهید که حداقل با مبانی رایانه آشنایی دارید. اگر شغلی که برای آن درخواست میدهید به مهارتهای کامپیوتری پیشرفتهتری نیاز دارد، حتماً در صورت داشتن مهارتهای کامپیوتری، این موارد را نیز در رزومه خود برجسته کنید. مهارتهای رایانهای که باید برجسته شوند عبارتند از توانایی استفاده از پردازش کلمه، صفحات گسترده، رسانههای اجتماعی، تجسم دادهها و ارتباطات ایمیلی.
9. مهارتهای حل مساله
مهارتهای حل مسئله به توانایی مدیریت موقعیتهای چالشبرانگیز در محل کار به طور سازنده و مثبت اشاره دارد. این مهارت به ویژه برای کارکنانی که در یک سازمان بزرگ یا به عنوان بخشی از یک تیم کار میکنند بسیار مهم است، اما مهارت حل مساله اغلب برای تقریباً همه مشاغل به عنوان مهارت ضروری لحاظ میشود. مهارتهای رایج حل مسئله که باید در رزومهتان ذکر کنید، مهارتهای ارتباطی، تصمیمگیری و تحقیق است.
10. ذهن باز
گشودگی ذهن یک مهارت مهم برای هر کسی است که در حال ورود به یک موقعیت جدید است. حتی اگر در همان موقعیت شغلی قبلی خود در شرکت قبلی باشید، شرکت جدیدی که در آینده در آن شروع به کار میکنید ممکن است کارها را متفاوت انجام دهد. داشتن ذهنی باز برای یادگیری روشی جدید برای انجام وظایف خود و تمایل به یادگیری و امتحان کردن چیزهای جدید برای داوطلبان شغل ضروری است.
11. اخلاق کاری قوی
اخلاق کاری قوی یکی دیگر از مهارتهای عالی است که باید در هنگام ارائه درخواست شغلی برجسته شود. کارفرمایان به دنبال کارمندانی هستند که بتوانند به آنها برای انجام وظایفشان اعتماد کنند. این افراد میتوانند بدون نیاز به مدیریت خرد به موعدهای تعیین شده برای انجام کارها پایبند باشند. داشتن یک اخلاق کاری عالی این اطمینان را ایجاد میکند که حتی در زمانی که کسی به طور منظم پیشرفت شما را بررسی نمیکند، میتوانید وظایف خود را به صورت کامل به انجام رسانده و کار خود را به طور موثر مدیریت کنید.