هجدهمین کنفرانس بینالمللی توسعه منابع انسانی از صبح امروز 24 بهمن کار خود را آغاز کرد.
به گزارش اچ آر مدیا، این کنفرانس با ارائه ۱۵ مقاله، ۲۰ سخنرانی، ۹ کارگاه و ارائه ۱۰ پنل تخصصی تا فردا ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ ادامه دارد.
نگهداشت هوشمند کارکنان در پایداری کسبوکار
عباس غفاری، دبیر علمی این کنفرانس نخستین سخنران مراسم درباره موضوع نگهداشت هوشمند کارکنان در پایداری کسب و کار سخن گفت.
وی عوامل حفظ و نگهداشتن کارکنان را حمایت مستقیم سرپرست، فرصتهای توسعه و آموزش، فرصتهای ارتقا، جبران خدمت، تعادل کار و زندگی و مشخصههای شغلی lhkkn تجربه کردن طیف متنوعی از مهارتها و چالشها همراه با استقلال شغلی خواند.
غفاری در ادامه به ارائه مطالعات جهانی درباره تعلق سازمانی پرداخت و عنوان کرد: «در مطالعهای درباره تعلق سازمانی مشخص شد که افرادی با این ویژگی، ۶۷ درصد سفیران سازمان هستند، ۸۷ درصد احتمال کمتری در ترک سازمان دارند، ۵۹ درصد خلاقیت بیشتری را در کار داشتهاند و ۴۳ درصد باعث درآمد بیشتر سازمان شدهاند.»
وی اما نتایج موسسه دیلوید را در زمینه نگهداشت کارمندان قابل تامل خواند و گفت: «براساس این تحقیق، ۷۷ درصد مدیران سیستم مناسبی برای محاسبه تعلق سازمانی ندارند و ۷۹ درصد مدیران مشکلات جدی در نگهداشت دارند و تنها ۱۳ درصد کارمندان دلبستگی بالایی به سازمان خود دارند.»
دبیر علمی هجدهمین کنفرانس بینالمللی منابع انسانی همچنین به بیان برداشت کارمندان و کارفرمایان از عوامل نگهداشت براساس تحقیق شرکت مشاوره Willis Towers Watson پرداخت: «اگرچه کارفرمایان و کارکنان در درجه اول و دوم با هم مشترکند و به ترتیب حقوق و دستمزد و فرصت پیشرفت شغلی را عوامل نگهداشت میدانند اما کارمندان به ترتیب اعتماد و اطمینان در روابط با مدیران، امنیت شغلی، فاصله با محل کار را دلایل تعلق خود به سازمان میدانند. این درحالی است که کارفرمایان معتقدند روابط بین کارکنان با سرپرستها، مدیریت محدوده استرس شغلی و فرصتهای یادگیری عوامل نگهداشت هستند.»
منابع انسانی هوشمند و مدیریت هوشمند انسانی
منابع انسانی هوشمند و مدیریت هوشمند انسانی عنوان دومین سخنرانی هجدهمین کنفرانس بینالمللی منابع انسانی بود که توسط مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی ایران ارائه شد.
ابوالفضل کیانی بختیاری مهمترین شاخصهی این موضوع را دادهمحوری دانست و سخنان خود را با برشمردن ویژگیهای منابع انسانی یک سازمان هوشمند آغاز کرد و از هوش سازمانی، هوش عاطفی، هوش فرهنگی، مهارتها، دانش و قابلیتهای فردی در این زمینه نام برد.
وی شاخصههای منابع انسانی هوشمند را تفکرات استراتژیک و سیستمی، قدرت تصمیمگیری، آگاهی از کسب و کار جهانی، دانش، مهارت زبانی، توسعه روابط و ارزشها، مهارت انعطافپذیری و… خواند و افزود: «علاوه بر منابع انسانی هوشمند، رهبران هم باید ویژگیهایی داشته باشند. هوش نوآوری یک توانایی شناختی است که به حل مسائل پیچیده با روشهای جدید میپردازد.»
وی پیچیدگیهای پیش روی مدیران را تکثر ذینفعان،؛ محدودیتها و الزامات قانونی؛ تغییرات در محیط و تکنولوژی و… خواند و بهرهگیری از هوش هیجانی تحلیلی را مهارت حل مساله، استفاده از حافظه و استفاده از منطق خواند.
کیانی بختیاری هوش نوآوری را نیازمند دو ابزار دانست و گفت: «تفکر واگرا و همگرا ابزارهای هوش نوآوریاند. تفکر واگرا به معنی تولید انبوهی از راهحلهای جدید است و تفکر همگرا به معنی اکتشاف و انتخاب بهترین ایده است.»
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی تعریف منابع انسانی هوشمند را این چنین عنوان کرد: «افرادی که بتوانند از داده استفاده کنند و دانش و بینش ژرف برای به کارگیری دانستهها داشته باشند. چرا که در سال ۲۰۲۲ یونسکو فرد باسواد را کسی خوانده است که از دانستههای خود استفاده و در زندگی خود تحول ایجاد کند.»
او در بخش نهایی سخنان خود، داده را نیازمند پایش دانست و به نقش ابزارها و فناوریهای دیجیتال در تسهیل مدیریت منابع انسانی موثر کرد و گفن: «تجزیه تحلیل داده، اتوماسیون، هوش مصنوعی، به کارگیری اینترنت اشیا، بلاکچین و…امروزه این نوع مدیریت را تسهیل میکنند.»
عوامل اثرگذار بر امید و باورکارکنان
در ادامه هجدهمین کنفرانس بینالمللی توسعه منابع انسانی نسرین جزنی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره عوامل اثرگذار بر امید و باورکارکنان سخن گفت.
او سخنان خود را با تحلیل نسل آلفا آغاز کرد و پرورش آنها را جای نگرانی بزرگسالان دانست. وی درباره ویژگیهای این نسل گفت: «این نسل که درباره آنها اختلاف نظر است بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ متولد شدهاند و نسلیاند که جز آیتی و شبکه اجتماعی چیزی را نمیشناسد.»
وی سخنان خود را به تعاریف جدید مدیریتی گره زد و افزود: «دهه ۸۰ میلادی بود که اولین توانمندیهای جدی و مهارتی مطرح شد. برای اولینبار مدیریت استرس مطرح شد، مدیریت تضاد مورد بحث قرار گرفت و آموزش ضمن خدمت طرح شد. در دو سه سال اخیر نیز گرمشدن زمین، کووید ۱۹، جنگها و… تغییراتی را ایجاد کرده که مفهوم امید و باور را مورد توجه قرار داده است.
جزنی با تعاریف مختلف از امید و تحلیل روانشناختی آنها، مزایای باورهای مثبت در محیط کار را بهرهوری بیشتر، افزایش اعتبار در کارکنان، کاهش احساسات سمی، پرورش حس شوخ طبعی، افزایش عزت نفس و… خواند.
وی مدلهای رفتارهای مطلوب، تشخیص نیازها، مدیریت احساسات، ایجاد احساس هدفداشتن و توسعه همدلی را توصیههایی برای امیدواری بیشتر خواند.
تقدیر از شرکتهای برگزیده جایزه تعالی منابع انسانی
در مراسم افتتاحیه هجدهمین کنفرانس بینالمللی منابع انسانی، از ۸ شرکت برگزیده جایزه تعالی منابع انسانی تقدیر شد.
به گزارش اچ.آر مدیا، نشان برتر ۳ ستاره چهاردهمین دوره جایزه تعالی منابع انسانی به «شرکت مهندسی ساختمان صنایع نفت» تعلق گرفت. «شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان» توانست تقدیرنامه ۴ ستاره این جایزه را کسب کند و تقدیرنامه ۲ ستاره این جایزه به «شرکت فولاد غرب آسیا» تعلق گرفت . همچنین شرکتهای «رهآورد سازندگی آزادگان»، «صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد»، «تجهیزات سنگین همگام هسکو»، «دادهپردازان همراه ایرانیان» و «عصر امین کارآفرین» گواهینامه این جایزه را دریافت کردند.
به گفتهی مسعود همایونفر -رییس انجمن مدیریت منابع انسانی- تاکنون ۱۶ سازمان به سطح نشان این جایزه رسیدهاند، ۱۶۲ سازمان تقدیرنامه و ۸۳ سازمان گواهینامه این جایزه را دریافت کردهاند.