ششمین نمایشگاه کار ایران درحالی به کار خود پایان داد که در نمایشگاه سال ۱۴۰۲ حضور پررنگ شرکتها و سازمانهای متنوع، گواه بر اثربخشی این نمایشگاه در “حوزه برندکارفرمایی” و “جذب منابع انسانی” بوده است.
به گزارش اچ.آر مدیا، جابویژن همچون سالهای گذشته به عنوان برگزارکنندهی این نمایشگاه میزبان شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی بود. این در حالی است که در این دوره تعداد شرکتهای حاضر نسبت به دورههای قبل تغییر مشهودی داشت. در عین حال شرکتهایی همچون ایرانسل، همکاران سیستم، فناوران اطلاعات خبره، مپنا و… همچون گذشته حضور پررنگی در نمایشگاه داشتند.
همانطور که تصور میشد این نمایشگاه از نخستین ساعت برپایی شاهد حضور کارجویان و علاقمندان بود. در عین حال کارگاههای آموزشی این نمایشگاه از اساتید متنوعتری نسبت به سالهای قبل بهره برده بود. «چگونه مدیر محصول شوم؟»،« مصاحبه شایستگی محور»، « در جستجوی کار معنادار»، « چگونه با تکنولوژي همگام شوم؟»، « مسیر شغلی در شرکتهای دارویی»، «داستان یک تجربه» تنها بخشی از این کارگاهها بودند که تلاش داشتند طیف متنوعی از مخاطبان را تحت پوشش قرار دهند. با اینحال به نظر میرسید به دلیل برگزاری در فضای شلوغ نمایشگاهی، این کارگاهها بهرهوری لازم را نداشتهاند.
در عین حال به گفته مسئولان این نمایشگاه، حاضران این امکان را داشتند تا برای ۱۸۲۷ موقعیت شغلی رزومه ارسال کنند و به گپ و گفت با مدیران و کارشناسان منابع انسانی شرکتها بپردازند. براساس گزارش منتشر شده توسط این نمایشگاه در روز نخست برگزاری ۹۲۵۲ رزومه، در روز دوم ۲۶۹۰۶ و در روز سوم ۳۹۰۸۷ رزومه برای ۱۸۲۷ موقعیت شغلی موجود در نمایشگاه کار ارسال شد.
. جابویژن در خصوص شیوهی بررسی آمارهای خود نیز اینطور توضیح داد: شرکتهای حاضر در نمایشگاه به دشبوردی دسترسی داشتند که میتوانستند موقعیتهای شغلی مخصوص نمایشگاه را از طریق آن دشبورد وارد نمایند. کارجو با مراجعه به پروفایل شرکت میتوانست برای شغلها اپلای کند. بنابراین با این روش جابویژن میتوانست تعداد موقعیتهای شغلی نمایشگاه را اندازهگیری کند. در مورد ارسال رزومه هم، کاربران از مکانی غیر از نمایشگاه امکان ارسال رزومه برای موقعیتهای شغلی نمایشگاه را نداشتند. یعنی کاربری که در منزل بوده با مراجعه به سایت جابویژن امکان اطلاع از موقعیتهای شغلی نمایشگاه کار را داشته اما نمیتوانسته درخواست ارسال کند و باید برای ارسال درخواست به صورت حضوری به نمایشگاه مراجعه میکرده. و به ترتیب تعدا تبادل رزومه هم قابل ارزیابی و بررسی بوده است.
ارائه بازیها و سرگرمیها، گیمیفیکیشن، در غرفههای مختلف یکی از جذابیتهای این دوره از نمایشگاه بود. در ششمین نمایشگاه کار تلاش شده بود تا به کمک گیمیفیکیشن و بازیهای جذاب، مخاطبان استعدادها و مهارتهای خود را به چالش بکشند.
از دیگر نکات قابل توجه این دوره طراحی حرفهایتر غرفهها بود که از تراکم جمعیت میکاست. همچنین اچ.آر مدیا در فضای رسانهای خود نظرسنجیای را برگزار کرد که ۴۰ درصد مخاطبان اعلام کردند که جذابیت بصری غرفهها در تصمیم به ارسال رزومه برای آنان تاثیرگذار بوده است.
با این حال کارجویان بازدیدکننده از نمایشگاه، نکات مختلفی را ضمن حضور خود در این دوره مطرح کردند. عدم آگاهی آنان از ضرورت ساخت رزومه پیش از ورود به نمایشگاه چالشی بود که برخی از شرکتکنندگان با آن روبرو بودند. اگرچه به واسطه حضور غرفههای جابویژن این مساله قابل مدیریت بود اما زمانبری این مساله از نکاتی است که احتمالاً تبلیغات بیشتر پیش از برگزاری، در هموار کردن آن موثر خواهد بود.
در عین حال برخی از شرکتکنندگان معتقد بودند که استفاده از یک نوع پلتفرم در نمایشگاهی که ملی شناخته میشود برای آنان سوالبرانگیز بوده است. از اینرو به نظر میرسد که لازم است برگزارکنندگان پیش از آغاز نمایشگاه اطلاعرسانی کافی در این زمینه به مخاطبان داشته باشند تا از سردرگمی این مخاطبان کاسته شود.
مهدی.س کارجویی است که به عدم کاربری ارسال رزومهها به پلتفرمها اشاره دارد و دیدار رودررو با مدیران منابع انسانی برای دریافت دیدگاهها و خواستههای آنها را فرصتی مناسب میداند. با این حال وی میگوید:« میزان انتظار برای استخدام بسیار زیاد است. زمان برگزاری نمایشگاه به صورتی است که احتمال جذب به ماههای آتی موکول میشود و شاید برندها تنها نیازمند گردآوری رزومه برای فرصتهای شغلی آتی خود هستند.»
با اینحال همچون گذشته جای خیلی از مشاغل در بین آگهیهای منتشر شده دیده در این نمایشگاه نیز دیده میشد.
پیشتر مقداد ولایی بهعنوان یکی از مدیران جابويژن دربارهی این موضوع به اچ.آر مدیا توضیح داده است که برگزارکنندگان نظارتی بر آگهی مشاغل از لحاظ دستهبندی ندارند و صرفا فرصتی را فراهم می آورند تا شرکتها و سازمانها نیروهای مورد نیاز خود را ملاقات کنند. با این نگاه ممکن است جای خالی برخی پوزیشنهای شغلی در این آگهیها دیده شود و فضای نمایشگاه کار برای گروههایی از جمله گروه علوم انسانی یا هنر کمتر جذاب باشد.
گفتنی است در این روزها خبرنگاران و رسانههای مختلفی جهت پوشش خبری این رویداد در نمایشگاه حاضر بودند اما علیرغم سال گذشته و با توجه به قول مسئولان این رویداد، فضایی اختصاصی در اختیار رسانهها جهت استقرار در فضا قرار نگرفت و برگزارکنندگان از رسانهها درخواست کردند در فضای عمومی نمایشگاه مستقر شوند.
بدیهی است این اتفاق باعث ایجاد سوالاتی درمورد نگاه غیرحرفهای به رسانه توسط گروه جابویژن است.
لازم به ذکر است در این دوره از این نمایشگاه ۶۰ شرکت و سازمان حاضر بودند و نمایشگاه از ۲۵ تا ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۲ در برج میلاد پذیرای علاقمندان بود.