طی همایشی با شعار «سرمایههای انسانی، چالشها، راهکارها وهوش مصنوعی» متخصصان و کارشناسان روز ملی منابع انسانی را گرامی داشتند.
به گزارش اچ.آر مدیا، انجمن صنفی مدیران و مشاورین منابع انسانی در روز ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ سیزدهمین بزرگداشت روز ملی منابع انسانی را در سالن همایشهای ایوان شمس برگزار کرد.
براین اساس در این روز مهمترین چالش سازمانها جذب ونگهداشت سرمایههای انسانی عنوان شد.
براساس گزارش این انجمن طی بررسی آرای اعضا در اواخر سال ۱۴۰۲ دغدغهها و برنامههای سازمانها در ارتباط با سرمایههای انسانی به چند بخش تقسیم میشد.
این انجمن اعلام کرد که با بهرهگیری از ظرفیت سیستم مدیریت فرایند جذب بومی ادیلار و ۶۰ هزار سابقه بررسی شده کارجویان میتواند این اطلاعات را با اعضای خود به اشتراک بگذارد تا قدمیدر جذب نیروی متخصص بردارد.
همچنین در بخشی از این آمارها سازمانهای فناوری محور، تأکید بر بازمهندسی سازمان با توجه به نسل Z کردهاند.
انجمن اعلام کرد که در این بخش نیز میتواند در روند بهینه کاوی برای انتقال تجربیات زیسته اعضا، به سازمانهای متقاضی، یاری برساند. در انتهای این گزارش نیز تأکید توسعه مهارتهای مدیران میانی در سازمانهای ارتباط بینالمللی چالشی خوانده شد که قابل بحث و بررسی است.
در این روز برخی از متخصصان و مدیران نیز به ایراد سخنانی پرداختند.
محمدعلی گلشیری که مدیریت شرکتهای سپاهان باطری را در پرونده حرفهای خود ثبت کرده است یکی از این سخنرانان بود.
وی چالشهای منابع انسانی در سازمانهای تولیدی را مورد بررسی قرار داد.
گلشیری به نقش جذب در سرمایههای انسانی اشاره داشت و بر مواردی همچون بی توجهی به انطباق شغل و شاغل، عدم تطبیق شغل و حقوق و درآمدی ، عدم وجود ساختار حقوق و دستمزد، عدم انطباق درآمد با تورم، حضور نسل z در بازار کار،. عدم توجه به مدلهای جدید کاری مانند فریلنسری و کسب و کارهای الکترونیک در این راستا تأکید کرد . وی در راستای رسیدن به هدف به بروزرسانی سبکهای مدیریتی نیز اشاره داشت.
پرفسورعلی اکبرجلالی، پدرعلم فناوری اطلاعات و استاد مهمان دانشگاه مریلند آمریکا سخنرانی بعدی این همایش بود. وی درباره هوش مصنوعی و عصر جدید منابع انسانی به ایراد سخن پرداخت.
وی در ابتدا با تأکید بر لزوم حرکت به سمت استفاده از هوش مصنوعی و فناوری های نوین در مدیریت و توسعه منابع انسانی، به تحت تاثیر قرار گرفتن بسیاری از مشاغل بر اثر توسعه هوش مصنوعی در تمام ابعاد مختلف شغلی اشاره کرد و در این میان به بیان نمونههایی از این تغییرات پرداخت.
وی همچنین تجارب موفق حوزه مدیریت منابع انسانی در استفاده از هوش مصنوعی را مورد بررسی قرار داد و با اشاره به ابزارهای یاری دهنده در ارزیابی نیروی انسانی به ویژه در زمان جذب و استخدام به مواردی اشاره داشت که توانستهاند. تا حد قابل قبولی به بهبود تصمیم گیری ها کمک کند.
آنچه وی در جمعبندی بدان اشاره داشت رشد سریع و بسیار معنادار فناوریهای مهمیهمچون هوش مصنوعی است که میتواند طی بیست سال آینده به اندازه ۳۰۰ سال گذشته تغییر ایجاد کند و این مسئله حاکی از اهمیت بسیار فراوان فناوریهای نوین است. لذا وی عنوان کرد که به ناچار همگی باید به سمت و سوی استفاده درست از آن حرکت کنیم و اگر این آمادگی را در خود ایجاد نکنیم با یکی از بزرگترین چالشهای عصر جدید مواجه خواهیم شد.
گفتنی است که این همایش همراه با جلسه پرسش و پاسخی بود که در آن دکتر آذر صائميان، رئیس اتحادیه انجمنهای علمی، فناوری، نوآوری و تجاری سازی؛ دکتر مالکی، دبیرکل فدراسیون مدیریت و مشاوران کسب و کار ایران؛ علی خدایی، نماینده کارگران کشور در شورای عالیکار؛ آرمین خوشوقتی ، عضو هیات مدیره انجمن مدیریت منابع انسانی ایران؛ حسین حبیبی ،عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور و عرفان رامین، رییس هیات مدیره تعاونی فعالان مربیگری توسعه فردی و کسب و کار حضور داشتند.